Gouverneur Architectuur

moderne woning met bijzonder metselwerk


Wij hebben voor een gezin een woning mogen ontwerpen op een kavel in het gebied 'Land van Luna, fase 2'. Het kavel heeft een orientatie met de achtertuin naar het zuid-westen. De voorgevel staat richting het noord-oosten. Het gebied krijgt een lommerrijke uitstraling met alleen een weg. Er komen geen voetpaden in de gehele wijk. Hierdoor zijn de toekomstige bewoners verplicht ruimte te maken voor 2 parkeerplekken op eigen terrein. Wij hebben een kleine hap uit de hoofdmassa genomen om dit te kunnen voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de zonnige achtertuin.

zonnige achtertuin
Door zowel de keuken als de woonkamer over de hele achtergevel te plaatsen kunnen de toekomstige bewoners optimaal genieten van de zonovergoten achter tuin. aan de achterkant komt ook een pergola die met houten schoepen een beschutte plek geeft direct tegen de achtergevel aan. Hier kan rustig worden gezeten in de schaduw en deze pergola zorgt ervoor dat er niet te veel zonlicht in het huis komt.

De architect heeft het optimale uit ons kavel weten te halen

- opdrachtgever

bijzonder metselwerk
Het huis krijgt een bijzondere gevel. Er is gekozen om in dit ontwerp te werken twee dikte maten. Door deze maten door elkaar te gebruiken krijgen we een speels effect en wordt de gevel niet zo hard. De gevel krijgt een roodachtige uitstraling met een paars/bruin accent. De aanbouw krijgt verticale houten geveldelen. Deze delen zijn thermisch verduurzaamd waardoor we standaard Nederlands hout kunnen gebruiken maar toch een duurzaamheidsklasse 1 hout hebben. De dakpannen zijn antraciet..

overzicht

Functie
woonhuis
Status
ontwerp
Opdrachtgever
fam. Steltenpool
Plaats
Heerhugowaard
Project architect
Richard Gouverneur, Wouter Hendrikson, Koos Plukkel
Start
2019
Oppervlakte
300