Gouverneur Architectuur

Swatch-store Amsterdam

Een frisse en eigentijdse winkelverbouwing

In 2016 heeft Swatch een nieuwe locatie gevonden voor hun winkel in de binnenstad van Amsterdam. Het nieuwe pand aan de Kalverstraat, nabij de Dam, moest hiervoor grondig worden verbouwd. Wij zijn als bouwmanager bij dit project betrokken geweest om hun store-concept in te vullen op deze locatie. Wij hebben Swatch volledig ontzien door alles te regelen. Van omgevingsvergunning tot het maken van de werktekeningen, van de aannemersselectie tot oplevering en nazorg.

Het monumentale pand in de Kalverstraat was in der loop der tijd behoorlijk donker en benauwend geworden door alle ingrepen. Zijgevels waren dicht gemetseld en plafonds waren verlaagd. Wij hebben gestreefd om de winkel zo ruim mogelijk in te delen en het verlaagde plafond zo hoog mogelijk terug te brengen. De ramen in de zijgevels hebben we, binnen de restricties vanuit het monumentale karakter van de binnenstad, hersteld. Hierdoor is vanaf de Kalverstraat weer goed zicht in de winkel en heeft de entree een warm en licht geheel gekregen.

Wij zijn zeer te spreken over de gehele aanpak van onze architect.

- Menno de Haas

overzicht

Opgave
Bouwmanagement
Functie
Winkel | Kantoor
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Swatch Group
Plaats
Amsterdam
Project architect
Richard Gouverneur
Project team
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs b.v.
Bouwgroep Oskam Bunnik
van de Vooren Loodgieters
Knipmeijer Blok Elektrotechniek
Start
2016
Gereed
2016
Oppervlakte
280 m²