Gouverneur Architectuur

Woonhuis Landsmeer

Contrastrijke en hoogwaardige woninguitbreiding

Als onderdeel van een 'veegplan' worden aan de Scheepsbouwersweg in Landsmeer twee bestaande aanbouwen vervangen voor één saamhorige nieuwbouw. Het nieuwe bijgebouw wordt krijgt de zelfde vorm als het bestaande gebouw, maar in een moderne uitvoering. Dankzij duurzame producten en een minimalistische detaillering krijgt het nieuwe object een eigentijdse uitstraling. Alle gevels en dakvlakken worden uitgewerkt met zinken felsbanen voorzien van een zogeheten pre-patina. Aan de binnenzijde wordt de structuur van bestaande houten spanten doorgezet in de nieuwbouw zodat er een symbiose ontstaat en het interieur als een geheel aanvoelt. De nieuwbouw zal ervoor zorgen dat de bestaand kou- en tochtklachten tot het verleden zullen behoren. Zo zal de bestaande houten vloer worden vervangen voor een geïsoleerde en verwarmde betonvloer. Kierende aluminium kozijnen die zorgde voor grote koude bruggen worden vervangen voor nieuwe houten kozijnen met dubbel kierafdichtingen en geïsoleerd glas.

overzicht

Opgave
Ontwerp | Bouwbegeleiding
Functie
Woonhuis
Status
Ontwerp
Opdrachtgever
Familie Rugaart
Plaats
Landsmeer
Project architect
Richard Gouverneur
Hellen Steltenpool
Project team
OUD Bouwconstructies
Start
2017
Oppervlakte
40 m²